Varilux Physio 2.0


Al vele jaren richt Essilor een groot gedeelte van zijn onderzoek op de fysiologie van het oog. Zodoende kan Essilor u vandaag de dag nieuwe multifocale brillenglazen aanbieden die rekening houden met de variaties van uw pupil. U kunt dan profiteren van een haarscherp zicht (High Resolution Vision), zelfs bij zwak licht.

 

De pupil heeft een directe invloed op de kwaliteit van het zicht

Presbyopen ondervinden altijd meer moeilijkheden met zien als het omgevingslicht zwak is. Door de W.A.V.E. 2.0 technologie wordt bij het ontwerpen voor het eerst rekening gehouden met de variaties van de grootte van de pupil. De optische prestaties worden op deze manier geoptimaliseerd, ongeacht de afstand en de mate van licht.

 

Varilux Physio 2.0 houdt rekening met de variaties van uw pupil

De grootte van uw pupil verandert naarmate het omgevingslicht verandert. Andere factoren spelen hierbij ook een rol, zoals de afstand tot de objecten waarnaar we kijken of onze leeftijd. Deze variaties van de grootte van onze pupil hebben een grote invloed op de kwaliteit van het zicht van brildragers. De variaties zijn om deze reden betrokken bij het ontwerpen van het brillenglas.

 

Varilux Physio 2.0: een verzameling van technologieën

De unieke prestatie van Varilux Physio 2.0® berust op 2 exclusieve technologieën:

 

De W.A.V.E. 2.0 technologie is een revolutionaire rekenmethode van oogoptica. Licht bestaat uit een golf die wordt afgebogen als deze door het multifocale brillenglas gaat. Varilux Physio 2.0 integreert de cartografie van de pupil (pupilgedrag) van elke brildrager om vervorming van de lichtbundel uit te sluiten. Deze technologie verschaft u haarscherp zicht (High Resolution Vision).

 

Het digitale geavanceerde gladslijpen is een uiterst precies (0,1 micron) fabricageproces. Varilux Physio 2.0 is voor welke correctie u ook nodig heeft de meest optimale oplossing.