Eye Sun Protection Factor


E-SPFDe E-SPF index gaat één stap verder dan bestaande labels door voor het eerst UV-bescherming verzorgd door beide zijden van een glas te integreren.

Het algemeen gebruikt “100% UVA/UVB” label geeft geen volledige informatie over de totale UV-bescherming van een glas*. Het houdt geen rekening met gereflecteerde UV-stralingen op de achterkant van een glas, die wel tot 50% van alle in het oog ontvangen UV-stralen voor zijn rekening nemen kan**.

 

 

 

Hoe hoger de E-SPF, hoe beter de UV-bescherming

e Eye-Sun Protection Factor is ge”inspireerd door de beschermingsindex die prominent wordt weergegeven op dagelijkse moisturizers, zonneschermen en zonbeschermende kleding, en wordt gebruikt om effectiviteit tegen ultraviolette stralingen te waarderen: hoe hoger de E-SPF waarde, des te groter het niveau van UV-bescherming.

Het dragen van een glas met een E-SPF waarde van 25 betekent dat uw oog 25 keer beter beschermd is dan zonder een glas. (De E-SPF sluit directe blootstelling van het oog rond de glazen uit*)

E-SPF 25 betekent dat uw oog 25 keer beter beschermd is dan zonder een glas.

Niet alle glazen zijn gelijk als het om UV-bescherming gaat

UV-bescherming hangt niet samen met de kleur van uw glazen ! In feite kunnen sommige transparante glazen u zelfs beter beschermen dan sommige zonneglazen**. Wat de kleur ook is, de bescherming van een glas is het resultaat van een combinatie van materiaal en coating, die verschilt tussen het ene glas en het andere. Met als resultaat dat niet alle glazen gelijk zijn als het om UV-bescherming gaat.

Zorg er voor dat u de juiste bescherming voor uw ogen krijgt

Met de Eye-Sun Protection Factor, kunt u nu de niveaus van UV-bescherming die alle soorten brillenglazen bieden vergelijken, inclusief heldere, meekleurende, en zonneglazen (gekleurd of gepolariseerd). Vraag uw opticien om advies.

Tot 25 voor corrigerende heldere glazen   Tot 50+ voor zonneglazen

Gebaseerd op metingen die tot nu toe*** zijn gedaan, varieert de E-SPF waarde van 2 tot een maximum van 25 voor heldere brillenglazen en tot 50+ voor zonneglazen. Both transparent and sun lenses can protect you from UV radiations

25 is de beste score die tegenwoordig met een helder glas met perfecte transparantie wordt gehaald.

Voor zonneglazen kan de E-SPF een maximum van 50+ bereiken

*Alleen de prestatie van glazen: De E-SPF sluit directe blootstelling van het oog dat afhangt van externe factoren (morfologie van de drager, montuurmodel, positie van de bril…) uit

**Uw dagelijkse bril kan uw zonnebril in vol zonlicht niet vervangen: zonnebrillen bieden beter visueel comfort terwijl zij een breder gedeelte rond het oog beschermen omdat de monturen normaal gesproken groter zijn.

** April 2012

 

Iedereen zou zich bewust moeten zijn van de noodzaak om zichzelf te beschermen tegen de gevaren van UV. Dit is nog belangrijker geworden in ons huidige milieu, waar het dunner worden van de ozonlaag en de stijgende levensverwachting, de blootstelling van iedereen aan UV verhoogt.

Onze ogen worden 365 dagen per jaar blootgesteld aan UV-stralingen, zelfs op bewolkte dagen. Feitelijk doet tot 40% van de blootstelling aan UV zich voor wanneer wij ons niet in vol zonlicht bevinden… en dus waarschijnlijk geen bescherming dragen! !

aarnaast wordt geschat dat de helft van de UV-stralingen die ons bereikt afkomstig is van reflecties (lucht, bodem, water, ramen, …) en niet direct vanaf de zon. Het betekent dat wij bijna overal worden blootgesteld aan UV-licht: buiten, maar ook binnen, waar UV uitstotende fluorcompactlampen steeds meer worden toegepast.

 

UV dangers shown in 6 facts

 

Bedreigingen door UV uitgedrukt in 6 feiten

  • De ogen zijn de enige inwendige weefsels van het lichaam die direct aan UV-licht worden blootgesteld.
  • 40% van de jaarlijkse blootstelling aan UV doet zich voor wanneer wij ons niet in vol zonlicht bevinden
  • 90% van de zichtbare voortijdige veroudering wordt veroorzaakt door UV-beschadigingen
  • 3.2 miljoen mensen worden elk jaar blind door langdurige blootstelling aan UV.
  • UV versnelt het optreden van staar : 20 miljoen operaties worden elk jaar wereldwijd uitgevoerd
  • De jaarlijkse blootstelling van kinderen aan UV is 3 keer hoger dan dat van volwassenen